U bent hier

Home

Vlaming rooimachine Type M

In de zomer van 2008 heeft Vlaming zijn nieuwe model rooimachine op de markt gebracht, deze machine is de korter is vergelijking met de Vlaming rooimachine met hydraulisch aangedreven vijzel.

De rooimachines zijn uitgevoerd met het rooisysteem in 1 rechte weg naar achteren. Dit rooisysteem zorgt voor minder beschadiging i.v.m. de overige rooisystemen.

Dit model is uitgevoerd met een mechanische aangedreven vijzel wat ten goede komt van de lengte en de benodigde trekkracht. De vijzel is in der loop van de jaren ook in diameter vergroot en heeft een dubbele spoed. Hierdoor is de capiciteit van de vijzel vergroot en kan deze minder toeren gaan draaien. Hierdoor is de machine een stuk rustiger.

Het net knopen is ook beter toegankelijker geworden voor de machinist. De rechterzijde van het frame is opener geworden, waardoor men vanaf het staplateau in de machine kan stappen om te knopen.

Een 4-tal kouterschijven zijn achter de rooimat geplaatst, dit zorgt voor een vlak gerooid bed.

Tussen het einde van de rooimat en het ondernetframe zit genoeg ruimte, zodat het grond niet op het ondernetframe wordt gegooid.

De machine is ook uitgevoerd met een dubbele rijregeling voor een perfecte controle, maximale efficiëntie en minimale warmteontwikkeling.

De bufferband is opgedeeld in 2 delen met hiertussen een 2 RVS zeefrol, deze kan men handmatig  aan 1 zijde verstellen. Hierdoor kan men de grond er deels uit reinigen.

Er kunnen netrollen met een maximale diameter van 1000mm opgerold worden, hierdoor kan men lang doorrijden. De machine kan ook een volle boven -en ondernet meenenem naar het kopeind, hierbij kan dan nog een netrol met een diameter van 500mm opgerold worden.

De netrollen worden aan bijde zijde vastgeklemd door een cilinder, dit heeft een voordeel bij het lossen van de netrol. Aan beide zijde kan men de cilinder in en uit schuiven, zodat het net makkelijker lost. Het netrol wil nog wel eens blijven hangen in de cone, wanneer deze een vaste opstelling heeft.

Standaard specificaties Vlaming dubbelnet rooimachine Type M:

 • Mechanisch aangedreven vijzel met dubbele spoed
 • Werkbreedte 1500/1800 mm. (specifiek bestellen)
 • Hydr. wielaandrijving op 2 wielen
 • Schuifas (uitschuifbaar naar 3600 mm.)
 • Dubbele rijregeling
 • Gronddakjes (Grondbanden zijn optioneel)
 • Bufferbanden met verstelbare zeefrollen (Elektrisch geschakeld met kistenwisselsysteem)
 • Ondernet kiepframe, voor het bewaren van een volle netrol (diameter 900mm)
 • Bovennet kiepframe, voor het bewaren van een volle netrol (diameter 1000mm)
 • Kistenwisselsysteem (Elevator is optioneel)
 • Zonnedak

Voor filmpje zie Youtube Rooier 2015

   

 

Contact

Vlaming Groep B.V.
Zaadmarkt 8
NL-1681 PD Zwaagdijk-Oost
Bedrijvenpark WFO-West

T: +31 (0)228 - 56 50 10
F: +31 (0)228 - 56 50 15

E-mail: info@vlaming-groep.nl

Facebook Twitter
Routebeschrijving

Privacy policy